Smart Styling stylistutbildning – ett sätt att öka merförsäljningen

Utbildning för butikspersonal inom klädeshandeln. 
Hur hjälper vi våra kunder att hitta sin personliga stil – och samtidigt skapar både merförsäljning och varaktiga kundrelationer?

Bakgrund
Konkurrensen ökar ständigt, utbudet av varor blir mer likriktat och kvalitets- och modenivån höjs även i lågprisbutiker. Vi ser även en trend av kosmetisk kirurgi och ”makeovers” i media.
Trycket på konsumenten ökar, och vi blir ständigt utsatta för ”skönhetsideal”.  Det stora informationsflödet skapar också förvirring om hur man ska se ut. Företagets ansikte mot konsumenten är ofta personalen de möter i butiken, En kunnig och trovärdig säljare skapar merförsäljning. Så när allt går mot högre hastighet och större konkurrens, kommer de unika värdena att bli det som avgör vilka som blir vinnare eller förlorare. Butikspersonal har i allmänhet liten kunskap om hur man hjälper kunden hitta det bästa ur vårt sortiment för just hennes/hans unika personlighet.

Mål
Att utbilda butikspersonal på ett praktiskt och interaktivt sätt till ökad produktkunskap inom mode. Att ge grunderna i hur man kan ta fram det ”bästa” för varje enskild kund, och därmed skapa varaktiga kundrelationer och öka försäljningen. På köpet får man en mer stimulerad och professionell personal.

Syfte
Att på 30 sekunder lära oss att snabbt identifiera vilken kund vi har framför oss och hur vi ska kunna välja plagg ur butikens sortiment som passar kundens unika egenskaper. Vi kommer att jobba med den oförväntade servicen, det som gör att våra kunder förvandlas från kunder till hängivna fans. Tanken är att bygga varaktiga kundrelationer som uppnås genom att vi guidar kunderna fram till beslut som baserar sig på kunskap och inte bara emotionella omdömen som ”den skjortan är jättesnygg på dig”. Kursen är byggd på teoretiska kunskaper i styling och färglära. Vi jobbar interaktivt genom att titta på bilder varvat med praktiska övningar.

Läs mer om kursinnhållet här

Rekommenderad kurstid:
Färglära ½-1 dag.
Styling dam ½-1 dag.
Styling herr ½-1 dag.

Kontakta oss för mer info.